Vad är Osteopati?

Osteopati är en skonsam och effektiv form av manuell behandling. Detta innebär att vi diagnostiserar och behandlar med våra händer och är speciellt utbildade i detta.

Osteopatin är ung i Sverige, men är i många andra delar av världen (U.S.A., Nya Zeeland, Storbritannien, m.fl.) en etablerad och erkänd behandlingsform. Sett över hela världen är osteopatin den största manuella medicinska disciplinen.

Utbildningen till osteopat är idag 5 år och det ger oss en bred kunskap om kroppens struktur och funktion och relationen där emellan. Den osteopatiska medicinen bygger på att kroppen innehar en förmåga till självläkning.  Yttre och inre påfrestningar som stress, kost, trauma, ensidig belastning, idrottsskador, mm kan ibland innebära att kroppen inte lyckas ta hand om problemet, och då uppstår smärta. Mitt jobb är att ta reda på varför kroppen inte lyckas, och behandla orsaken till problemet.

Som osteopat behandlar jag både akut- och kronisk problematik. Här följer några exempel på vad jag behandlar: Nackspärr, revbenslåsning, ryggskott, ländryggssmärta, diskbråck, artros, huvudvärk, migrän, idrottsskador, muskelvärk.