Om Anna Gullberg

Gullbergs Osteopati grundades av mig, Anna Gullberg, 2008. Innan dess var jag verksam som fysioterapeut.

Jag har haft förmånen att få jobba inom den absoluta toppen av svensk idrott under drygt 12 år. Det har gett mig erfarenhet från elithandboll, elitfotboll, U-landslag och A-landslag på både dam och herrsida. Under dessa år har jag lärt mig otroligt mycket om hur kroppen fungerar och framför allt – när den inte fungerar.

Att ta ansvar för en annan människas kropp har gjort mig ödmjuk inför det komplexa system som vi människor utgör. Det blev viktigare för mig att förstå varför en muskelbristning uppstår, och hur kan jag undvika att det händer, än att rehabilitera och behandla den.

Sår läker, det borde rimligtvis även en muskel göra. Frågan man bör ställa sig är istället varför skadan går upp när spelaren går ut på planen igen -  trots rehabilitering? Vad är det som gör att belastningen på muskeln blir för stor trots behandling och vila?

Detta blev frågor som höll mig vaken på nätterna och som sedan ledde till att jag valde att lämna drömjobbet och sätta mig i skolbänken igen 2008. Fyra års studier resulterade i att jag fann många av de svar jag sökte.

Jag har efter min grundutbildning kompletterat min kompetens med två år på ICO i Dorking, England och tre år inom djurosteopati (MSc) på ESO i Maidstone, England.

Idag driver jag klinik i Alingsås. Jag undervisade tidigare på Skandinaviska Osteopathögskolan men lägger nu all min extra tid utöver kliniken på att driva ECOM - European College of Osteopathic Medicine, samt föreläsningar för idrottsgymnasium och företag i olika former. 


Om Jenny Ahlroth

Jenny Ahlroth grundare av Equus Finland och utexaminerad osteopat från Skandinaviska Osteopathögskolan i Göteborg våren 2020. Innan osteopatkarriären arbetade Jenny på heltid inom hästbranchen som hästpsykolog, tränare och hästmassör både i hemlandet Finland och utomlands. Hon har även jobbat många år inom flygbranchen.

Jennys har en spetskompetens inom bland annat visceral osteopati. Detta innebär en bredare kunskap inom mag- och tarm problematik, förvärvad post graduate via Baralls behandlings metoder för visceral osteopati. Ytterligare har hon också en spets inom ehandling av ryttare och häst, där hon vidareutbildat sig post graduate på ESO i England.


Målet inför framtiden är att kunna förbättra hälsan och välmåendet för både människor, hästar och hundar genom osteopati och harmonisk trauma fri träning.