Om Anna Gullberg

Gullbergs Osteopati grundades av mig, Anna Gullberg, 2008. Innan dess var jag verksam som fysioterapeut.

Jag har haft förmånen att få jobba inom den absoluta toppen av svensk idrott under drygt 12 år. Det har gett mig erfarenhet från elithandboll, elitfotboll, U-landslag och A-landslag på både dam och herrsida. Under dessa år har jag lärt mig otroligt mycket om hur kroppen fungerar och framför allt – när den inte fungerar.

Att ta ansvar för en annan människas kropp har gjort mig ödmjuk inför det komplexa system som vi människor utgör. Det blev viktigare för mig att förstå varför en muskelbristning uppstår, och hur kan jag undvika att det händer, än att rehabilitera och behandla den.

Sår läker, det borde rimligtvis även en muskel göra. Frågan man bör ställa sig är istället varför skadan går upp när spelaren går ut på planen igen -  trots rehabilitering? Vad är det som gör att belastningen på muskeln blir för stor trots behandling och vila?

Detta blev frågor som höll mig vaken på nätterna och som sedan ledde till att jag valde att lämna drömjobbet och sätta mig i skolbänken igen 2008. Fyra års studier resulterade i att jag fann många av de svar jag sökte.

Idag driver jag klinik i Alingsås och Lerum. Jag undervisar på Skandinaviska Osteopathögskolan och föreläser för idrottsgymnasium och företag om allt från idrottsskador till stressrelaterade problem.

Jag har nu åter satt mig i skolbänken, denna gång i Maidstone England för att under tre år fortsätta förkovra mig i Osteopatins fantastiska värld. Nu handlar det om en Master inom behandling på häst och hund.